Pray for Syria!

dMideast_Syria-08c3cNär jag läser nyheterna om lidandet i Syrien, är det inte lätt att sedan fortsätta dagen med ett leende. Fortsätta dagen när man själv vet att det finns tusentals människor med hoppet om att få det gamla syrien tillbaka, med hoppet springade ifrån skottet viljande krävande ett fredligt liv. Finns inte många ord kring det, finns endast en sak och hoppas på!

Hoppas att jag någon gång vaknar en morgon av en signal eller nyhetsartikel som säger att allt blir bra men hittils är det nästan omöjligt och tro på det!

Mellanöstern, Afrika och tusentals andra mindre och större platser lider än idag. Kommer dessa någon gång leva livet på riktigt, inte endast överleva den?

Advertisement

25 thoughts on “Pray for Syria!

 1. Pingback: Pray for Syria! | skvitts

 2. Du är en mycket klok ung kvinna, med ett stort hjärta och medkännande sinnelag …
  Hoppas dina drömmar, som är så många andras drömmar också, går i uppfyllelse … om så bara till en liten del … Värje vändning till det bättre är en seger …
  Kram

  Like

 3. Jag skulle inte be för etablissemanget i Syrien, för hur man än tänker där, är det befolkningen jag tänker på. Politiker, och religiösa motpoler ställer till det, vilket är jätte tråkigt. Om jag, som inte har någon religion, skulle be om något, vore det att alla människor kunde vara vänner utan att blanda in religion i allt politiskt. En värld i fred är väl det bästa, som kunde hända vår värld.
  Svante

  Like

  • Jag håller med dig, politikerna och religösa motpoler ställer verkligen till det! Jag tycker att tron inte ska blandas in i politik, för det blir bara för krångligt! Tron är något man ska ha för sig själv och jag gillar verkligen och lära mig om andras tro, idéer och tanka och är väldigt öppen för jag tycker att världen inte ska behöva fyllas av hat på grund av tron, som du nämner är det fred vi alla söker!

   Man kan be oavsett om man har en religion eller inte, tycker jag. Man kan be till sin egna själ och hoppas att Syrien ska befrias, för det mesta så får vi människor inte det vi hoppas men det kan även hända!

   Låt oss alla hoppas att Syriens folk ska få smaka på fred igen!

   Like

   • Be för fred i hela världen, och lämna religionen för de som vill utöva den. Inte, som ett instrument att få människor att hata varandra.
    Svante

    Like

     • Antingen har jag, som gammelgubbe gjort något fel. Men min sista kommentar hos dig förstår jag inte själv. Om du kan, radera den, och lyssna till låten jag har i mitt senaste inlägg. Gamla gubbar ska nog bara gå ut med hundar, så länge de orkar.
      Svante

      Like

       • Om du vill lyssna till musik från den tid då jag var yngre, och kanske i din ålder. När jag var i din ålder var i början 1960 talet, så ska jag hjälpa dig att hitta låtarna från då. Denna låt är betydligt yngre, men du hade inte lyssnat på Kalle Moreaus förut,

        Svante

        Like

        • Hej Svante! Förlåt att jag svarar lite sent men är otroligt upptagen, vi håller på att flytta och allt är helt kaos hah!

         Åh det vore vara såå himla intressant om du har lust och göra det! Vore vara så kul och spännande.

         Den låten du skickade är faktiskt jätte bra, och väldigt härlig och svängig. Åhh jag är så taggad för att höra de låtar!

         Like

         • Här en låt från en LP skiva jag köpte 1964, 17 år gammal. Lyssnar gärna på den nu också fast jag har hunnit bli 66.

          Svante

          Like


         • Jag hamnade mitt i detta inferno, när vi i gänget kom ut från Rigoletto på Kungsgatan, så vi vände och gick upp till maskinisten som körde filmen, och blev utsläppta på Regeringsgatan, så vi kunde ta oss hem. Alla i gänget höll på att ta körkort, så vi ville inte bli inblandade i något bråk.
          Svante

          Like


 4. Jerry Williams, egentligen Sven Erik Fernström, född 15 april 1942[1] i Solna, är en svensk rocksångare. Han slog igenom som sångare i The Violents i början av 1960-talet och har därefter haft en lång solokarriär.
  Han var hoj åkare samtidigt med mig på 60 talet. Han är 69 år nu och ska köra en farväl turné under hösten i år.


  Svante

  Like

  • Åh så underbart att han som 69 årig ska köra en farväl turné, hoppas det går bra. Sången Vintersaga är väldigt stark och hans röst är väldigt bra. Så intressant och se hur musiken har utvecklats och hur det känns nu att vi går tillbaka med både modet och musiken!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s