Om Zuzu Rabi

Många människor har lätt för sig att berätta om sina fördelar, nackdelar och personlighet. Men jag är en människa som inte lätt kan sätta ord på min egen personlighet och min livsresa men det är värt ett försök!

Mitt namn är Zuzu Rabi och jag är en ung tjej vid 17 åldern som ursprunligen kommer från Irak.

Jag var helt enkelt en liten flicka som levde som alla andra barn men 20 mars, 2003 började allt. Det var då mörkret sakta föll över mitt vackra land, det var inte så många som ville accptera saningen. Alla hade redan skapat en egen verklighet som inte kunde vara så länge. När det inte fanns ett enda hopp kvar bestämde mina föräldrar att lämna landet och flytta till ett tryggt land där vi kan glatt kan leva.

Att flytta och lämna Irak var ett stort beslut, jag ville inte lämna mina vänner, släkt, kultur, vanor och dom minnen jag själv har skapat. Kriget tog det vackraste jag hade. Som ung såg jag soldatergatan, bomber i skyn. För att rädda ditt liv var du tvungen att fly.

2009 gick vi för första gången på svensk mark. Med ett leende gick vi dom första stegen och med viljan att glömma dåtiden. Sudda bort det dåliga från det gamla och börja ett nytt liv med glädje och trygghet.  

Det var svårt att börja från början, skaffa nya vänner, tala ett nytt språk, börja på en skola och försöka förstå det nya samhället. Men till slut lyckades vi för viljan fanns!

Nu är jag otroligt glad över att finnas här, otroligt stolt över att kunna det svenska språket och vara en del av det svenska samhället. Jag har verkligen fått ett tryggt liv som alla skulle vilja ha! Jag har drömmen att alla ska få den möjligheten jag har fått!

Jag är en ung tjej som har stora drömmar, drömmar som jag verkligen kommer att kämpa för!

Om 30 år vill jag med glädje säga att jag har ändrat något i världen, att jag har räddat många liv, jag vill lämna mina fotspår på tidens sand.

12 december, 2011 gav jag ut min första bok; En adress i världen som är en diktsamling. Läs gärna mer om den genom att klicka här.

Har ni några frågor, får ni jätte gärna ställa dom!

 

Advertisement

29 thoughts on “Om Zuzu Rabi

   • Hej, jag har nyligen mött din mamma på en utbildning i Hallsberg. Hon berättade att hon har en dotter som skriver och jag blev förståss nyhfiken. Roligt att ta del av dina tankar och du verkar vara en klok och insiktsfull tjej!
    Jag hoppas att du får ett bra liv och att många av dina drömmar slår in!

    Lycka till!
    Siw

    Like

    • Hej!
     Aha vad trevligt, tack så mycket vad snällt av dig att tycka så!
     Det hoppas jag med och ska göra allt för att låta mina drömmar slå in!
     Tack så mycket!
     Ha det bra!
     Zuzu 😀

     Like

 1. Hej zuzu! Jag tog del av dina texter just nu! dom va jätte bra och du e jätte duktig, Kan du skriva till mej på Facebook, så kan vi komma överens om något.. För jag kom på ett bra idee. //Amiir alobadii

  Like

 2. This is a comment to the admin. Your website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your traffic to your site: http://nsru.net/gscr They offer 1,000 free visitors during their free trial period and I managed to get over 30,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted visitors than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

  Like

 3. Pingback: Kan det va’ en så’n där djävla invandrardjävel? | skvitts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s