Så mycket under endast 365 dagar!

Så mycket glädje i en och samma bild, trots att den inte är världens bästa!

Så mycket glädje i en och samma bild, trots att den inte är världens finaste hah!

Jag minns så tydligt alla löften och alla förhoppningar jag hade för 2013. Förhoppningar om hur mycket jag skulle ge, hur långt jag skulle komma och om hur glad jag skulle vara! 

Men jag hade inte förväntat mig att så mycket skulle hända under ett år, att så mycket skulle hända under 365 dagar. Det finns så mycket som har hänt, så många tårar, skratt och händelser under så kort tid. 

Jag kan sammanfatta 2013 som ett år som hade många överäskningar, tyngder, hinder, skratt och glädje.

De händelserna som verkligen inte kan och kommer att glömmas är mina mormors varma kramar och skratt. Jag har fått tillbringa så mycket tid med min mormor i hemlandet, det har gjort mig så stark men samtidigt saknar jag henne så mycket, det gör ont att vakna och inte kunna se henne bredvid. Men hennes röst gör mig alltid lika glad. Den dagen min bror tog studenten var också en dag som inte kan glömmas, jag minns glädjen i hans ögon. Längtar verkligen själv till studenten! Face to Face, ett projekt som jag har varit aktiv i undrer 2013 har verkligen lärt mig otroligt mycket om politiken och om hur jag som indvid kan påverka samhället. 

Händelsen som kom som en överäskning för mig var hela flyttningen, det kom verkligen som en överäskning. Fortfarande saknar jag alla fina människor i Norrköping, och fortfarande har jag inte hittat balansen men jag har redan träffat andra underbara människor och det underlättar! 

För att vara helt ärlig är jag inte så stolt över det jag har gjort 2013, jag har inte gjort något fel men det känns som att jag kunde ge mer. Jag gav inte allt jag hade och det gör mig ledsen men samtidigt vet jag att jag tid och ångra det! Tid och liksom fixa det. Men en sak som jag är stolt över är att jag fortfarande ler trots att lämnat allt och alla. Över att jag tog tag i saker och ting och insåg att det var viktigt att gå vidare!

Jag är lite besviken över mig själv gällande mina insatser om mänskliga rättigheter, jag känner att jag under de tidigare åren gav mer. Men samtidigt går jag just nu i 9an och det är nu det gäller. Jag har målet att få 300 poäng, och det krävs energi, ork och tid att få det. Sedan har jag ett stort val framför miggymnasiet valet. Så det är lite nervöst! 

Men jag har börjat leta efter föreningar och lite arbeten som jag ändå kan göra under tiden. 

Jag har hoppet att 2014 blir ett nytt kapitel för oss alla, och särskilt för Syriens sårade befolkning. Mina tankar är alltid hos de! Jag hoppas att 2014 uppfyller allas önskningar och mina egna nyårs löften. Det viktiga man måste ha i minnet är att allt tar tid, och man själv ska inte ge upp efter första, andra, tredje försöket. Man ska ge upp när man väl har kommit fram och inte behöver kämpa mer! 

Jag vill även passa på och tacka er alla fina bloggläsare, varje kommentar har gjort mig så glad. Så det är bara och fortsätta! Jag vill även tacka SvanteSkvitt och Louise extra mycket. Era kommenterar har gjort mig så glad, ni är verkligen så underbara och lojala bloggläsare! 

 

Advertisement

19 thoughts on “Så mycket under endast 365 dagar!

 1. Du skriver bra och uttömmande om dina önskningar. Jag lyckades inte speciellt bra i skolan, och fick dåliga betyg där. Jag utbildade mig till bilmontör, men jobbade nästan aldrig i det yrket, så fort jag fick körkort blev det budbilar, och när jag fyllde 21 tog jag yrkesförarkompetens först för tunga lastbilar, och något senare bussförarkompetens. Att köra buss på den tiden jag körde, gav möjlighet att läsa väldigt mycket, vid ändstationer, och andra uppehåll, så jag tror jag läst upp mitt BC i Svenska där. Mitt råd till dig som vill få 300 poäng är, kämpa för det, ta inte ut dig på något annat. Den fritid du får ska räcka till att återhämta dig, tar du i för mycket kan du gå in i väggen, trots att du är ung. Finns det ett ämne du är speciellt intresserad av kan du söka upp en förening, som pysslar med detta ämne, men som sagt, ta inte ut dig, skolan om man vill bli bra är sysselsättning nog.
  Svante

  Like

  • Tusen tack Svante och jag vill även önska dig ett gott 2014 och ett väldigt glatt år. Du förstår inte hur glad jag blir av dina kommentarer, har kanske redan sagt det men vill säga om det! Det är kul att du delar med dig, och väldigt intressant och läsa också. Vilka yrken i livet har du prövat på?

   Tusen tack jag ska verkligen kämpa och ge allt jag har, mer kan jag inte. Men samtidigt ska jag även ha lite kul. Ja det ska jag söka, är väldigt intresserad av historia faktiskt 🙂

   Gott nytt år!
   Zuzu Rabi

   Like

   • Du ville veta vilka yrken jag provat i mitt liv. Här kommer några, Bilmekaniker, Lastbilschaufför, Taxichaufför, Busschaufför, och Tunnelbaneförare. Innan jag hade körkort jobbade jag som Lagerarbetare, och Kontorist. När jag växte upp var det inte svårt att få jobb för ungdomar.
    Svante

    Like

  • Hej Peter!
   Jag vill först och främst på sätt och vis be om ursäkt för jag känner att jag har lovat många saker till dig som jag inte gjort än. Men tro mig jag ska försöka göra allt för att få allt gjort!

   Sedan vill jag själv tacka dig för allt du gjort för att förmedela buskap och vara en god förändring i världen. jag vill även önska ditt ett underbart perfekt 2014. Hoppas det blir det bästa året för dig, din familj och för oss alla!

   Tusen tack för allt du har hjälpt mig med.
   Kramar
   Zuzu Rabi 😀

   Like

 2. Vill börja med att säga att jag tycker du har ett par väldigt fina bilder på dig här. Du är jättefin … 🙂
  Det var länge sedan jag var inne och hälsade på, och det skäms jag för.

  Du skriver så fint här. Du vill så mycket och önskar att mer blivit gjort, men som du också skriver så har du tid på dig. Det är viktigt att du lägger energi där den behövs och skolan har hög prio.

  Öndkar dig God fortsättning, och när jag ändå är i farten så önskar jag Gott Nytt År också …

  Jag har varit dålig på att besöka mina bloggvänner ett tag, inte bara dig, men jag har inte glömt någon …

  Kramis

  Like

  • Vill först och främst tacka dig, dina ord värmer och dina tips hjälper D:!
   Jag önskar dig ett gott 2014 och hoppas att det blir det bästa året för dig och oss alla. Jag ser verkligen framemot året :D!

   Tusen tack för att du har läst min blogg under 2013 och kommenterat, det värmer så mycket!
   Kramar
   Zuzu Rabi

   Like

 3. Länge sedan jag skrev hos dig. Åter igen slås jag av hur vuxen du är, hur klok du är och jag beundrar dig. Vet du, jag brukar säga att dåligt samvete för det man inte gjort är uselt, det tar bara energi. Gläd dig istället över det du gjorde 2013, och sätt inte omänskliga krav på dig själv.
  Allt gott till dej med en kram!

  Like

  • Ursäkta mig att jag svarar så sent. Men tack så hemskt mycket, jag blir verkligen glad av dina ord. Och det du nämner är sant, det är bättre att lägga fokus på nutiden än att oroa sig och vara ledsen över vad man har gjort och inte gjort under dåtiden. Jag ska göra mitt bästa för att inte lägga så mycket krav på mig själv, för att vara helt ärlig så har genom tiderna varit en sådan person som drivs av kraven men som sagt ibland kan det bli för mycket, därför måste jag ändå nöja mig med att göra mitt bästa.

   All gott till dig med, massa kramar.
   Zuzu Rabi

   Like

  • Jag är också otroligt glad över att du har hittat till min blogg 🙂
   Tack så mycket, och jag hoppas också att det kommer fler inlägg framöver.

   Ha det så bäst 🙂
   Zuzu Rabi

   Like

 4. Fina bilder på dej. Du är både söt och smart.

  Dessutom börjar du få bra grepp om både den nationella och den internationella politiken och människors villkor i världen, och det kan du utnyttja till din egen fördel.

  Om vi hade haft politiker med ‘hjärtat på rätta stället’ så skulle Sverige vara ÄNNU bättre än idag. Du skulle kunna bli en bra politiker, eftersom du är stark och målinriktad. 🙂

  Det kommer gå bra för dej i livet, eftersom du har ett mål och ett bra driv. Önskar dej all lycka.

  Kao

  Like

  • Tack så mycket 😀

   Jag tycker att nationell och internationell politik är en av mest inveklade ämnen man kan läsa om men fortfarande en av de mest intresanta. Jag tror att om alla politiker hade ”hjärtat på rätta stället” så skulle nog världen vara ett perfekt ställe att leva på. Det är så synd att få politiker tänker på människornas bästa. Själv tycker att yrket politiker är ett av de svåraste yrken, eftersom att sammanfatta och försöka få majoriten nöjda är väldigt svårt men inte omöjlig. Det kan man få genom att vara kreavtiv och försöka ha god direkt kontakt med de flesta människorna man träffar på vardagen, ju mer man träffar människor desto mer förstår man. Man ska inte utifrån vad man själv tycker och tänker endast styra utan man ska lyssna på människornas åsikter samtidigt som att alltid vara mänsklig och aldrig glömma att oavsett vad så är det rättvisa som jämlikhet som ska gälla.

   Tack så mycket, det gör mig glad att du tycker att jag skulle kunna vara en bra poltiker. Jag skulle jätte gärna vilja vara en politiker som jobbar med nutidskonfilkter såsom fattigdom och annat.

   Jag hoppas på det bästa och att det glöd jag har i hjärtat inte slocknar, men det tror jag inte att den kommer eftersom sådana kommentarer får den att bli större och vilja ännu mer.

   Kram
   Zuzu Rabi

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s