Ingen är perfekt ♥

Att kunna i livet är inte en talang, att kunna är att öva, falla och kunna stå. Att kunna är styrkan att inte ge upp!  Men hur i all världen kan människan få denna styrka?

9244712-md

Vi människor födds inte med vissa saker, vi människor födds med starka och svaga sidor. Svaga sidor som kan tränas upp för att bli starka!

Ingen i jorden är perfekt utom alla vi är bra på något! Alla vi har något unikt i oss!

Det gäller bara att kunna se det vackra i oss själva och inte bara det dåliga!

Det gäller att kunna se de starka sidorna, inte bara de svaga!

Det gäller att vi inser att alla kan göra MISSTAG, att det är okej!  Albert Einstein sa en gång i tiden ” A person who never made a mistake never tried anything new” som i sin del på det svenska språket betyder ” En person som aldrig har gjort ett misstag, är en som aldrig har provat på något nytt”

526003_10150684302018360_290539813359_9122320_54817445_n

I många stunder av livet har människan haft flera röster i kroppen som säger nej, som skriker att det är dags att falla, ge upp! Ta den vägen som är den lättast,  att man själv inte duger som man är, måste ändra på sig själv för att bli värd!

Men vet ni vad, ändrar man på sig själv för andra, bara för att man ska duga är ingen lösning!

Lösningen är att våga, det gäller att hitta den rätta utvägen när man är så vilse i mörkret!

Det kan kännas värre än ett krig i kroppen, där flera röster krigas mot varandra! Det är då styrkan och viljan spelar roll!

Under det ”kriget”, försöker kroppen hitta ett svar på en fråga som ses vara så enkel men ibland kan vara omöjlig att besvara! Frågan är ” Vem är jag”?

light-in-the-dark

Jag har många gånger mött människor med så starka personlighet och går alltid med ett leende!

Det är då jag började undra, var i all världen har de fått den styrkan de har? var har de fått all denna lycka?

Svaret är att de människor är nöjda med sig själva, de tror på sig själva!  Ser sig vackra!

De människor är precis som oss, det enda extra är att de vågar stå ut för det de är! Litar på sig själva! De misslyckas de också, kanske gråter men har styrkan att torka borta det. Styrkan att söka felet!

Kära bloggläsare, berätta nu till er själva, hur vackra, unika ni är på ert egna sätt! Le för att just du är gjord för att bli just du!

Behöver du hjälp eller någon att prata med, finns det alltid en som väntar på dig!

Du är värd och du ska bli glad över det du har! Ta död på alla negativa tankar!

Zuzu Rabi

Vill du läsa mer om självtroendet, självkänslan, få tips?  Besök länkarna nedan:

– http://www.umo.se/jag/sjalvkansla/

  http://www.foretagande.se/14-kraftfulla-steg-till-battre-sjalvfortroende/

Bilder;

72182_127863990701697_1727870817_nilovemyself1♥tumblr_m8eyjwUNFq1ra4f1po1_500

8 thoughts on “Ingen är perfekt ♥

  1. Mycket kloka tankar.

    Perfekta människor<? Usch! En sån skulle jag inte vilja träffa, om de ens finns. I så fall döljer de något viktigt om sej själva och är inte ärliga.

    Även starka människor måste få vara svaga ibland. Det är av svårigheterna, att ta sej ur dem på ett bra sätt, som man blir stark.

    Kao

    Like

  2. Vad klok du är. Tror att det är bra att reflektera över dessa frågor ofta. Och min erfarenhet är som din, vi tycker inte om människor för att de är vackra, utan vi tycker att de är vackra för att vi tycker om dem! Och att intressanta människor har bra självkänsla.
    Jag tänker ibland att jag på ett sätt är glad att jag är över 40, för unga har det tufft. Idealbilden idag är orealistisk, och det värsta är att man inte duger annars. Hur knäppt är inte det? Unga jämför sig med tidningarnas bilder, som ofta är retuscherade!
    Länge leve mångsidigheten!
    Tack att du skriver om ett intressant ämne!
    Kram och allt gott till dej!

    Like

    • Tusen tack för dina ord!
      När jag kommer hem från skolan och pratar med min mamma, ler hon alltid och säger att hon varje dag får höra nya saker från den ungdomliga världen som aldrig förut fanns.

      Det är verkligen inte lätt särskilt för ungdomar som själv också tycker. Sjävklart är det hur knappt som helst att unga jämför sig med tidningarnas bilder men jag tror även det beror på att de människor som ser ”perfekta” ut för det mesta tas hand mer andra. Det är verkligen synd, för vi glömmer att vi alla människor är lika värda.

      Återigen tusen tack för din kommentar!
      Kram och allt gott till dig!

      Like

      • Nä, jag begriper att det är svårt att vara ung. Att duga och finna sin plats.
        Jag vill berätta om en väninna som hade en dröm en natt. Hon drömde att hon och hennes bror stod inför Gud. Hon är en väldigt ordentlig människa, respekterad och försöker alltid göra och vara rätt. Hennes bror dricker ibland och beter sig dumt, men brukar ångra sig efteråt. Det intressanta är att inför Gud var de lika mycket värda! Det gillar jag!
        Önskar att jag var bättre på att behandla alla människor lika. Vill att det ska vara automatiskt så, inget jag ska behöva tänka på.
        Jag kan ju säga att jag ofta ser skönhet hos andra människor och brukar säga det, även till främlingar.
        Glad att du uppskattade min kommentar!
        Allt gott till dej med en kram! 😀

        Like

Leave a comment